Hele kalkoen in braadzak
Kalkoen kruiden en eventueel vullen.
De kalkoen in de braadzak plaatsen, en dichtdoen met de bijbehorende sluiter.
Bovenin de zak een aantal gaatjes prikken.
Ga na wat uw kalkoen weegt in KG. Per Kg heeft de kalkoen 45 minuten braadtijd nodig en begin zoals hieronder:
Plaats de kalkoen in de oven 45 minuten op 180 graden.
Daarna de oven terug naar 140 graden en per KG nog 45 minuten.
Rekenvoorbeeld:
Een kalkoen van 5 kg gaat 5 x 45 minuten in de oven.
Waarbij de eerste 45 minuten op 180 graden gaat, daarna oven terug draaien op 140 graden
.
Wij kunnen ook uw kalkoen in een braadzak ,gevuld leveren.
Met als vulling :
Kalkoen gehakt ,walnoten,cranberry’s, paddenstoelen en tutti frutti
( Om te weten hoe zwaar uw kalkoen moet zijn, reken 500 gram per per persoon.)
Eet u smakelijk!
Ps : pas op dat de zak het warmte element van de oven niet raakt